Pączki Last Minute – zrobisz je w 5 minut

 

Ile już zjedliście dzisiaj pączków? Podobno dzisiaj można bo nie idą w sadełko 🙂

I my nasmażyliśmy pączusiów.  I to dosłownie. Bo to takie małe pączki są.

Są wyśmienite. I robi je się bardzo szybko. Będą idealne na tłusty czwartek.

Lilka niestety nie miała ochoty spróbować! Ale Wy dajcie znać jak wam się udały! I czy smakowały!

Tutaj macie przepis:

Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiewamy. Dodajemy resztę składników. Masa powinna być gęsta. Wyglądem przypominająca ciasto drożdżowe.

Rozgrzewamy mocno olej.

Mocząc 2 małe  łyżeczki w wodzie, formujemy okrągłe, niewielkie porcje  i wrzucamy na olej. Smażymy aż się zarumienią z obydwu stron, obracając je delikatnie widelcem.

Nie martwcie się procenty z wódki wyparują a dzięki niej pączusie nie wchłoną tłuszczu.

Można dodać do ciasta suszoną skórkę pomarańczową ( my dodajemy) albo wanilię albo cukier waniliowy itp.

No i najlepsze są jak robi się ( i zjada 😉 ) je razem. Całą Rodzinką.

Smacznego!!!